Hera Yunan Mitolojisi 


     Hera 12 Olimpos tanrısından biri, evlilik, bereket ve aile tanrıçasıdır. Hera'nın sembolleri ise Tavus kuşu, zambak, inek, nar ve akreptir. Efsanelerde "inek gözlü", "ak kollu" ya da "altın tahtlı" olarak görünmektedir. Kadının bütün özellikleri taşıyan Hera dırdırcı, kıskanç, hırçın ve inatçıdır. Zeus'un eşi tanrıların kraliçesi olan Hera  silahlarını ve yetkilerini kötüye kullanmaktan hiç bir zaman çekinmez. 

       Zeus Hera'yı söyle anlatı.
   Çok değil Hera'ya Öfkem, kinim


   Her işime engel olmak onun huyu.

Hera Ve Zeus
Hera Ve Zeus 


Kraliçe Hera Zeus'u Troya savaşında Akhalar'ın yanında olması için baştan çıkarmıştır.
Zeus bu olayı şöyle anlatmaktadır.

   Amma da düzen kurdun, yola gelmez Hera
   savaş dışı ettin tanrısal Hektor'u,
   uğrattın orduyu bozguna.
   Bu kötülüğün meyvesini sen toplayacaksın önce

   seni bir güzel pataklayayım da gör
   Unuttun mu seni havalarda astığım günü,
   bir örs bağlamıştım iki ayağına,
   çözülmez bir altın zincir vurmuştum ellerine,


   asılı kalmıştın havalarda, bulutlar arasında

Hera Yunan Mitolojisi
Hera Yunan Mitolojisi 

Hera Kronos ile Rehia'nın kızıdır, Kocası Zeus ilede kardeştir. Babası Hera'yı doğar doğmaz yutar Tanrı Zeus kardeşlerini ve Hera'yı kurtarır tanrıların tanrısı olan Zeus Hera'yı da kendisine eş eder.

Bazı mitolojik belgelerde Hera ile Zeus evlenmeden önce sevişmişlerdi ama sonra düğünlerini kutlamışlardır bazı efsanelerde bu düğün Hesperides bahçesinde yapıldığı söylenilmektedir. Tanrı Zeus'u büyük bir aşk duyan Hera, Zeus'a daima sadık kalmıştır. Zeus ve Hera'nın 6 çocuğu vardır Ares, hephaistos, Eileithyia, Hebe, Angelos ve Heusha. Afrodit'ten sonra en güzel tanrı olarak görülmektedir.

Hera Yunan Mitolojisi
Hera 

Hera Zeus'u çok sevse de Zeus Hera'yı bir çok kez aldatmıştır ve Hera tarafından çok kez cezalandırılmıştır. Hera en az Zeus kadar otoriterdir, Zeus baş tanrı Hera ise baş tanrıçadır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski