Yunan Mitolojisi Poseidon 


                     Poseidon Kronos ve Rheia'nın oğludur. Yunan tanrıları arasından deniz tanrısı olarak da bilinir Poseidon kelimesi "denizlerin efendisi" anlamına gelir ( Hint-Avrupa Dil Ailesi ). Poseidon ilk doğduğu zaman babası Kronos diğer çocuklarını yuttuğu gibi Poseidon'u da yutar, daha sonra Rheis'nın oğlu olan Zeus Poseidon'u ve diğer kardeşlerini kurtarır. Zeus titanlar ile girdiği savaşta sonrası kardeşlerinden yardım ister Hades ve Poseidon Zeus'a yardım ederler ve savaşı kazanılar daha sonra üç kardeş dünyayı üç kısıma böler gök yüzü, denizler ve yer altı ve Zeus  Poseidon'u denizlerin tanrısı yapar. Aynı zamanda Poseidon atların tanrısı ve koruyucu olarak da bilinir.

Poseidon daha sonra Amphitrite ile evlenir.


Poseidon

Poseidon


                    Poseidon çok güçlü bir tanrıdır hatta zaman zaman tanrı Zeus'a bile karşı gelip baş kaldırmıştır. Peseidon'un bir diğer kin duyduğu tanrı ise Odysseus'tur, bunun nedeni ise Odysseus Poseidon'un oğlunun gözünü kör etmesidir. 

                    Poseidon ve Athena arasında geçen Atina şehrinin efsanesi. Atina şehri yeni kurulmaya başlanmıştır ve şehir için bir tarı seçilecektir bunun için tanrılar arasında bir yarışma düzenlenir, yarışmanın sonuna Poseidon ve Athena kalır. İki tanrıda kazanmak için bütün güçlerini kullanırlar. Poseidon çok güçlüdür üç başlı asasını kayalara vurur ve her yeri deniz suları kaplar ( Bazı kaynaklarda efsanenin bu bölümünde at çıktığı söylenir.). Atina şehri yerle bir olur bunun karşısında zeki ve bilge olan Athena bir zeytin dalı diker ve Atina şehrine tekrardan hayat verir. Atina halkı bu durum karşısında Athena'yı seçerler.


Poseidon ve Athena
Poseidon ve Athena

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski